Gaming

Ενημερώσεις συστήματος Κατάταξης για το 2019

Γεια σε όλους! Μόλις ανακοινώσαμε αλλαγές στο Σύστημα Κατάταξης που έρχονται στο League το 2019. Είμαι ο Ed «SapMagic» Altorfer, διευθυντής προϊόντος και ένας από τους πολλούς σχεδιαστές που δουλεύουν στους Αγώνες Κατάταξης. Σήμερα, θα ήθελα να μιλήσουμε για το πώς βλέπουμε τον ατομικό ανταγωνισμό στο League και να εμβαθύνουμε περισσότερο σε κάποια σχέδια που έχουμε για το μέλλον.

ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Τότε, το 2013, εισαγάγαμε το τρέχον Σύστημα Κατάταξης για προσφέρουμε ορόσημα και ουσιαστικούς στόχους στους παίκτες μας. Από τότε, έχει εξελιχθεί στο απόλυτο σύστημα κρίσης της ατομικής ικανότητας κάθε παίκτη. Όμως, υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης, και το Σύστημα Κατάταξης δεν αποτελεί εξαίρεση, γι’ αυτό πέρσι αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τρόπους για να το βελτιώσουμε για τους παίκτες μας.

Ένα από τα πράγματα που είδαμε ότι δεν ήταν και ακριβώς τέλειο, ήταν πως φανατικοί παίκτες που έπαιζαν σε διαφορετικούς ρόλους δεν αναγνωρίζονταν για τις επιτυχίες τους από το σύστημα. Αντί γι’ αυτό, το σύστημα εύρεσης συμπαικτών τούς έβαζε σε πολύ δύσκολα παιχνίδια, καθώς δεν μπορεί να διαχωρίσει ανάμεσα στην ικανότητά τους σε διαφορετικές θέσεις. Παρατηρήσαμε επίσης ότι μας έλειπαν αρκετά ορόσημα και στόχοι, ειδικά στη Χάλκινη, την Ασημένια, και την Αδαμάντινη, όπου μπορείς να βελτιώσεις σημαντικά το MMR σου χωρίς να ανέβεις στην επόμενη Βαθμίδα Κατάταξης. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα ελαφρώς πεπαλαιωμένο σύστημα ανταμοιβών και ένα Σύστημα Κατάταξης που χρειαζόταν απεγνωσμένα ενημέρωση, οδηγούσαν σε μια ψιλοχάλια εμπειρία για πολλούς παίκτες.

ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Ξέραμε πως δεν θέλαμε να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στο Σύστημα Κατάταξης και μετά απλά να ανακοινώσουμε το νέο σύστημα λίγο πριν το τέλος της σεζόν. Αντί γι’ αυτό, μοιραζόμαστε μαζί σας τα σχέδιά μας από νωρίς, ώστε να μας βοηθήσετε στη δημιουργία του νέου Συστήματος Κατάταξης, και θα σας ενημερώνουμε συχνά κατά τη διαδικασία της παραγωγής.

Προκειμένου να λύσουμε τα παραπάνω προβλήματα, επικεντρωθήκαμε σε τέσσερα βασικά πράγματα που πιστεύουμε πως θα πρέπει να κάνει το σύστημα Κατάταξης:

  • Να δίνει ξεκάθαρη πληροφόρηση στον παίκτη μετά από κάθε παιχνίδι τοποθέτησης.
  • Να παρέχει ποικιλία προκλήσεων κατά τη διάρκεια της σεζόν.
  • Να έχει συχνά ορόσημα και ουσιαστικούς στόχους ανεξάρτητα από το επίπεδο ικανότητας.
  • Να ανταμείβει τους παίκτες που επενδύουν σταθερά χρόνο και ενέργεια.

Ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για τις λειτουργίες που σχεδιάζουμε προκειμένου να πετύχουμε αυτούς τους στόχους.

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Κάθε νέα σεζόν σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Για να βοηθήσουμε με αυτό, επαναφέρουμε την Κατάταξή σας και σας τοποθετούμε λίγο χαμηλότερα, ώστε να μπορείτε να αποδείξετε και πάλι τις ικανότητές σας ανεβαίνοντας την κλίμακα της κατάταξης. Παραδοσιακά, αυτό σήμαινε πως παίζατε δέκα κρίσιμα παιχνίδια χωρίς να λαμβάνετε έστω και λίγη πληροφόρηση για το πώς τα πήγατε, πράγμα που έκανε πολλούς παίκτες να νιώθουν αγχωμένοι και ανασφαλείς.

Του χρόνου, θα πάρετε μια προσωρινή κατάταξη μετά το πρώτο παιχνίδι σας, η οποία θα είναι εμφανής μόνο σε εσάς, και θα είναι η χαμηλότερη δυνατή βαθμίδα στην οποία μπορείτε να βρεθείτε στο τέλος των παιχνιδιών τοποθέτησής σας. Είτε κερδίσετε είτε χάσετε, η προσωρινή βαθμίδα σας θα είναι χαμηλότερη από τη βαθμίδα στην οποία κλείσατε την προηγούμενη σεζόν, αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε εξ’ αρχής τι να περιμένετε. Στα υπόλοιπα 9 παιχνίδια τοποθέτησης, θα κερδίζετε αυξημένους ΠΠ, δεν θα μπείτε σε σειρά προβιβασμού, και θα προστατεύεστε από μείωση των ΠΠ σας καθώς η πραγματική κατάταξή σας θα πρέπει να είναι υψηλότερη από την προσωρινή βαθμίδα σας. Αφού ολοκληρώσετε και τα δέκα παιχνίδια, θα ξεκλειδώσετε την πραγματική κατάταξή σας, και οι άλλοι παίκτες θα μπορούν να τη δουν στο προφίλ σας.

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ

 

Ανά τα χρόνια, και με λειτουργίες όπως η επιλογή θέσης, έχουμε δει μια μείωση στην ποικιλία των ηρώων και των θέσεων που επιλέγουν οι παίκτες σε Αγώνες Κατάταξης, ειδικά σε σύγκριση με άλλες ουρές αναμονής. Όταν προσπαθήσαμε να καταλάβουμε γιατί συνέβαινε αυτό, καταλάβαμε ότι το σύστημα πιέζει τους παίκτες να εξειδικευθούν. Σε αυτή τη φάση, η Κατάταξη δεν αναγνωρίζει τους παίκτες που εξειδικεύονται σε πολλούς ρόλους. Για την ακρίβεια, αν έχετε μπει σε λόμπι με άλλο ρόλο ή απλά έχετε πέσει θύμα της αυτόματης συμπλήρωσης, μάλλον παρατηρήσατε πως το σύστημα εύρεσης συμπαικτών σάς αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο (σαν να έχετε το ίδιο επίπεδο ικανότητας) άσχετα με το ποια θέση παίζετε.

Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο δυσκολεύεστε σε ένα ρόλο που δεν παίζετε συνήθως, τόσο πιο πιθανό είναι να βρεθείτε σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι σαν να θεωρούμε δεδομένο πως επειδή ένας ποδοσφαιριστής είναι πολύ καλός τερματοφύλακας θα είναι και ταλαντούχος επιθετικός και, τις περισσότερες φορές, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Η εύρεση συμπαικτών θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη, τελεία. Θέλουμε το σύστημα να ανταμείβει παίκτες που εμβαθύνουν σε έναν ρόλο, αλλά θέλουμε επίσης να αναγνωρίζει σκληροπυρηνικούς παίκτες που εξειδικεύονται σε πολλούς. Για αυτό το λόγο, θα κάνουμε μερικές μεγάλες αλλαγές στο σύστημα εύρεσης συμπαικτών μας. Την επόμενη σεζόν, η Κατάταξη Σόλο/Δυάδας θα έχει εύρεση συμπαικτών ανά ρόλο, το οποίο στην ουσία σημαίνει ότι θα σας βρίσκουμε αντιπάλους ανάλογα με την ικανότητά σας στη θέση που παίζετε.

 

Από πλευρά κατάταξης, η ιδέα είναι οι παίκτες να έχουν έως πέντε Βαθμίδες, μία για κάθε θέση που παίζουν. Με υψηλές πιθανότητες να πάρετε την θέση πρώτης επιλογής σας, θα μπορείτε ακόμα να επικεντρωθείτε στο να ανέβετε Βαθμίδα στην πάνω λωρίδα… ή στη μεσαία, ή όπου θέλετε (ο Μαοκάι είναι καλός παντού). Αν επιλέξετε να παίξετε κάτι άλλο, ή απλά μπείτε σε αυτόματη συμπλήρωση, θα βρεθείτε σε πιο δίκαια παιχνίδια, και η Βαθμίδα Κατάταξής σας θα αντικατοπτρίζει την ικανότητά σας σε αυτή τη θέση. Προς το παρόν τα σχέδιά μας για Βαθμίδες Κατάταξης ανά ρόλο περιορίζονται στην Κατάταξη Σόλο/Δυάδας, κάτι που πιστεύουμε πως έχει νόημα δεδομένου του πόσο ξεκάθαρο είναι το meta των θέσεων και της έμφασης στο ατομικό παιχνίδι. Παρόλα αυτά, είμαστε ανοιχτοί στο να το αλλάξουμε αυτό στο μέλλον.

Οι Βαθμίδες Κυρίαρχου και Διεκδικητή είναι λίγο πιο προβληματικές. Αυτοί οι παίκτες δεν παίρνουν τον ρόλο πρώτης επιλογής τους τόσο συχνά, και είναι σημαντικό για την ακεραιότητα της κλίμακας κάθε παιχνίδι που παίζουν να μετράει προς το αν είναι οι καλύτεροι. Προς το παρόν αυτό που σκεφτόμαστε είναι όταν ένας παίκτης φτάνει στη Βαθμίδα Κυρίαρχου, όλα τους παιχνίδια να μετράνε προς μία μοναδική βαθμίδα, όπως και σήμερα. Αν η βαθμίδα του παίκτη μειωθεί, οι ξεχωριστές βαθμίδες θα εμφανιστούν ξανά. Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε κατά πόσο αυτό έχει νόημα και θα προσαρμοστούμε ανάλογα.

Κάτι ακόμα: ξέρουμε πως ο ανταγωνισμός είναι σημαντικός στους Αγώνες Κατάταξης, οπότε θα κυκλοφορήσουμε νέα συστήματα για να καταπολεμήσουμε καταστάσεις όπου οι παίκτες δεν παίρνουν παιχνίδια όπου βρίσκονται σε θέση εκτός της συνηθισμένης τους στα σοβαρά. Μία ιδέα είναι να δίνουμε ένα μπόνους όταν κερδίζετε παιχνίδια όπου παίζατε στη δεύτερη επιλογή σας ή μπήκατε σε αυτόματη συμπλήρωση, τα οποία θα πάρετε την επόμενη φορά που θα παίξετε την πρώτη επιλογή σας. Σκεφτόμαστε επίσης να βάζουμε νέες ποινές για εξασφαλίσουμε πως ο ανταγωνισμός στην Κατάταξη θα παραμείνει έντονος.

Προσπαθούμε να λύσουμε διάφορες ακραίες περιπτώσεις όπως αυτές, συμπεριλαμβανόμενης και της ανταλλαγής θέσεων στο λόμπι ή μέσα στο παιχνίδι, και θα μιλήσουμε περισσότερο για λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις σε μελλοντικές ενημερώσεις.

ΟΡΟΣΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Όταν εξετάσαμε τον τρέχον διαχωρισμό των βαθμίδων, βρήκαμε πως μερικές από τις βαθμίδες μας περιέχουν έναν πολύ ευρύ φάσμα ικανότητας ή έχουν υπερβολικά πολλούς παίκτες —πιο συγκεκριμένα η Χάλκινη, η Ασημένια, και η Αδαμάντινη. Αυτό καταλήγει σε καταστάσεις όπου κάποιοι παίκτες δεν ανεβαίνουν βαθμίδα για πάρα πολύ μεγάλα διαστήματα. Θα μπορούσαμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα ανακατανέμοντας τους παίκτες στις υπάρχουσες βαθμίδες, αλλά θα καταλήγαμε να τους βάλουμε σε υψηλότερη κατάταξη. Αντί γι’ αυτό, σκεφτήκαμε πως θα ήταν καλή ευκαιρία να προσθέσουμε περισσότερα ορόσημα ώστε οι παίκτες να έχουν περισσότερη πληροφόρηση για την πρόοδό τους χωρίς να κάνουμε τις βαθμίδες να χάσουν το νόημά τους.

Το καινούριο σχέδιο προσθέτει δύο νέες βαθμίδες, και η προσθήκη τους θα βοηθήσει να πετύχουμε δύο πράγματα. Πρώτα απ’ όλα, θα βοηθήσουν να περιορίσουμε τις αρνητικές εμπειρίες στη Χάλκινη, την Ασημένια, και την Αδαμάντινη. Δεύτερον, θα φέρουν μεγαλύτερη διαφοροποίηση ανάμεσα στους παίκτες Αδαμάντινης, κάτι που αποτελεί πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό.

Και αφού θα προσθέσουμε δύο νέες βαθμίδες, είδαμε μια ευκαιρία να συμπυκνώσουμε λίγο τον αριθμό των κατηγοριών ανά βαθμίδα, από πέντε σε τέσσερις. Το τελικό αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών είναι ένα σύστημα όπου η ανάβαση από βαθμίδα σε βαθμίδα θα δίνει μεγαλύτερη σημασία στις στιγμές που θα κατακτάτε ένα νέο επίπεδο, χωρίς να βρίσκεστε συνέχεια σε σειρά προβιβασμού.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Με πολλούς τρόπους, οι ανταμοιβές Κατάταξης θα μπορούσαν να είναι πιο φιλόδοξες, και να δίνουν πιο ουσιαστική αίσθηση αντάμειψης. Η Κατάταξη θα πρέπει να αναγνωρίζει παίκτες που ανταγωνίζονται ολόκληρη τη σεζόν. Πολλοί παίκτες αυτή τη στιγμή, κερδίζουν τις ίδιες ανταμοιβές για δέκα παιχνίδια στην αρχή της σεζόν με παίκτες που παίζουν εκατοντάδες. Το περίγραμμα κατάταξης έχει κύρος, αλλά αναγνωρίζει μόνο τις επιτυχίες σας την περασμένη σεζόν. Επιπλέον, η Αήττητη αμφίεση δεν είναι απαραίτητα κάτι που ικανοποιεί τους πάντες. Όταν βρήκε ο Αήττητος Μαοκάι, μόνο οι βασικοί παίκτες Μαοκάι χάρηκαν, ενώ οι υπόλοιποι ξενέρωσαν επειδή δεν πήρε αμφίεση ο δικός τους βασικός Ήρωας.

Για να βελτιώσουμε αυτή την εμπειρία, σκεφτόμαστε να χωρίσουμε τη σεζόν σε τρία splits. Η βαθμίδα σας δεν θα επαναφέρεται από split σε split, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πώς τα πάτε, να θέσετε νέους στόχους, και να κερδίσετε καλύτερες ανταμοιβές. Ακόμα δουλεύουμε τις λεπτομέρειες, οπότε περιμένετε να ακούσετε περισσότερα μέχρι να κυκλοφορήσει το νέο σύστημα.

Οι ανταμοιβές του τέλους της σεζόν θα εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά θέλουμε ό,τι φτιάχνουμε να αναγνωρίζει την ικανότητά σας και ιδανικά να έχει ευρύτερη απήχηση από την Αήττητη αμφίεση. Δεν πρόκειται να την αντικαταστήσουμε μέχρι να βρούμε κάποια ανταμοιβή που να ταιριάζει καλύτερα, και όπως πάντα, είμαστε ανοιχτοί σε συστάσεις.

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Την επόμενη σεζόν, θα ξεκλειδώσετε το περίγραμμα κατάταξής σας αμέσως μόλις τελειώσετε τους αγώνες τοποθέτησής σας για μία θέση. Θα μπορείτε να το βλέπετε να βελτιώνεται και να αλλάζει καθώς προχωράτε. Επιπλέον, εκτός από την οθόνη φόρτωσης παιχνιδιού, το τρέχον σχέδιο θα προσθέτει τη βαθμίδα σας στο προφίλ σας, την κάρτα παίκτη σας και το λόμπι, ώστε οι φίλοι σας να μπορούν να θαυμάσουν το ταλέντο σας.

Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στο πώς ακριβώς θα διατυμπανίσετε την κατάταξη που καταλάβατε την περασμένη σεζόν, οπότε πείτε μας τις ιδέες σας για το πώς να τιμήσουμε αυτές τις επιτυχίες!

ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Την επόμενη σεζόν, το περίγραμμά σας θα γίνει πιο εντυπωσιακό ανάλογα με το σε πόσα split συμμετείχατε.

Εκτός από το περίγραμμα, θέλουμε να σας δώσουμε άλλους τρόπους να δείξετε τις ικανότητές σας. Την επόμενη σεζόν θα μπορείτε να κερδίσετε ανταμοιβές που αντικατοπτρίζουν τη βαθμίδα Κατάταξής σας και βελτιώνονται ανάλογα με το σε πόσα split συμμετάσχετε, όπως Εικονίδια, βελτιωμένα Περιγράμματα Κατάταξης, ίσως και κάποια διακοσμητικά εντός του παιχνιδιού. Οι παίκτες θα πρέπει να αποδείξουν τις ικανότητές τους σε ολόκληρη τη σεζόν προκειμένου να κερδίσουν τις πιο επικές ανταμοιβές.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΥΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

Θα επανέλθουμε αρκετές φορές με περισσότερες πληροφορίες για καθένα από αυτά τα σχέδια μέσα στους επόμενους μήνες, ειδικά καθώς θα πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν. Μέχρι τότε, σκοπεύουμε να κάνουμε μερικές δοκιμές με MMR ανά ρόλο στο Κανονικό Draft, οπότε μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτή δεν είναι παρά μόνο η αρχή αυτής της συζήτησης. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί σας. Πείτε μας πώς σας φαίνονται οι αλλαγές, και θα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για συστάσεις και σχόλια!

Πηγή: https://nexus.leagueoflegends.com/el-gr/2018/04/dev-updates-to-ranked-for-2019/

Αυτός ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί Μπισκότα (Cookies)

Τα Cookies είναι αρχεία τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και μας βοηθάνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις.Τα Cookies μας είναι απόλυτα ασφαλή.

Καθώς και Cookies προερχόμενα απο τρίτες σελίδες, όπως Google Analytics, Facebook και Twitter, για ανάλυση των προτιμήσεων σας στο περιεχομένο της Ιστοσελίδας μας και για τα Comments σας, για να σας παρέχουμε περισσότερο και καλύτερο υλικο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

x