Gaming

Η Team Phantasma είναι πρωταθλήτρια του GLL 2022 Spring Split!

Η ώρα του Μεγάλου Τελικόυ έφτασε και στην αναμέτρηση βρίσκονται οι δύο καλύτερες ομάδες του φετινού Spring Split, WeLoveGaming και TeamPhantasma. Η Team Phantasma στέφεται πρωταθλήτρια για το 2022 GLL Spring Split σπάζωντας το κακό ρεκόρ 2 χαμένων τελικών και φεύγει με φόρα για το EU Masters!

Σε έναν φανταστικό τελικό με δυνατές αναμετρήσεις και απίστευτο hype, τα φαντάσματα έσπασαν τη κατάρα και νίκησαν τη WLG σε 5 παιχνίδια με τον Nikolex να σαρώνει το early game σε όλα τα παιχνίδια και τoυς Peppe και Vaynedeta σε απίστευτη φόρμα. Αναμφισβήτητα, η επιστροφή σε lan έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επίδοση των παικτών μιας και η ατμόσφαιρα θύμιζε καταστάσεις γηπέδου, με τον κόσμο να υποστηρίζει με τη φωνή του την αγαπημένη του ομάδα. Όλα τα παιχνίδια είχαν κάτι ξεχωριστό να μας δώσουν, αλλά κύριο χαρακτηριστικό όλων θα λέγαμε πως ήταν η δίψα και των δύο πλευρών για τη νίκη, η οποία αποτυπώθηκε στα early teamfights και στις συνεχόμενες μάχες μέσα στο Rift. Ο Vaynedeta κέρδισε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη για τον τελικό με το σπαθί του, μιας και η επίδοσή του πήγε σε άλλο επίπεδο βοηθώντας την ομάδα του στη πρώτη της κατάκτηση του τροπαίου.

Αξίζει να αναφερθεί πως πριν την έναρξη της σειράς ο Vladi, ο mid laner της WLG βραβεύτηκε με το βραβείο What’s Up MVP of the Split για την επίδοσή του στη regular season. Η WLG έδωσε πολύ ωραίο αγώνα δείχνοντας σε αρκετές περιπτώσεις πως ακόμη κι αν βρισκόταν πίσω στον αγώνα, δεν άφηνε τίποτα στην τύχη και ήταν πάντα παρούσα για να ανατρέψει το παιχνίδι. Άλλωστε, όλα τα early game βρήκαν την TP με προβάδισμα, ωστόσο η WLG πήρε εν τέλει 2 νίκες.

Τέλος, αξίζει να δώσουμε και συγχαρητήρια στον coach της Team Phantasma, Βασίλη Βολτή, ο οποίος στο πρώτο του split ως head coach σήκωσε το τρόπαιο, αποδεικνύοντας σε όλους τις γνώσεις του στο παιχνίδι και καταρρίπτοντας κάθε κριτική εις βάρος του. Ο πήχης πλέον για αυτόν είναι ψηλά και μένει να δούμε τι μπορεί να καταφέρει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθεί περίληψη των αγώνων:

Game 1

Από νωρίς φάνηκε πολλά υποσχόμενο το draft της Team Phantasma, η οποία κινήθηκε στην επιλογή του σκληρού engage με τους Nautilus και Volibear για το support και το jungle αντίστοιχα. Προς απάντηση, η WLG κλείδωσε τον Yasuo, το γνωστό δυνατό pick του Vladi σε συνδυασμό με τον Gragas για τη ζούγκλα και το εύκολο combo.

Αν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κάπως την αρχή του 1ου game θα λέγαμε πως ήταν χαοτική. Τα skirmishes ξεκίνησαν από νωρίς με ένα γρήγορο gank του Nikolex στο mid μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, σημειώνοντας το first blood, ενώ ο WRDN απάντησε άμεσα με ένα gank στο top lane, σκοτώνοντας τον Bako. Η αρχή για το snowball του bot laner της TP Vaynedetta, έγινε στο 5ο λεπτό όταν βρήκαν ένα γρήγορο kill στο 2v2. Ο Nikolex παράλληλα σάρωσε τον χάρτη μαζεύοντας εύκολα τον πρώτο δράκο, ενώ τα kills έρχονταν βροχή κατά μήκος και πλάτος όλου του χάρτη.

Κομβικό σημείο στο παιχνίδι φάνηκε η προετοιμασία μίας παγίδας από πλευράς WLG πάνω στον Vaynedetta, ο οποίος όμως κατάφερε να ξεφύγει με ένα πολύ σωστό Galeforce και έδωσε τον χώρο στην ομάδα του να μαζέψει ανενόχλητα τον 2ο δράκο. Λίγα μόλις λεπτά μετά, η WLG παρέμενε στο bot lane ψάχνοντας να σταματήσει τον Aphelios του Vaynedetta. Εκεί όμως τη βρήκε η υπόλοιπη Team Phantasma και σε ένα πολύ σωστό fight από μεριάς τους, κατάφεραν να τους καθαρίσουν, δίνοντας ένα triple kill στον Aphelios, ενώ παράλληλα στο top lane o Bako έπαιρνε solo kill πάνω στον JaxPlank, με την TP να σημειώνει ACE μόλις στο 14ο λεπτό.

Ξεκάθαρη νικήτρια του early game η TP συνέχισε να διευρύνει το προβάδισμά της και να μαζεύει άνετα objectives. Στο 23ο λεπτό, ένα έξυπνο engage από τον Sanity έφερε ακόμη ένα clean ACE, το baron και το infernal soul για την Team Phantasma η οποία πλέον είχε τον δρόμο ανοικτό για τη πρώτη της νίκη. Η TP συνέχισε να πιέζει, συνέχισε να σκοτώνει ένα-ένα τα μέλη της WLG και έσπαγε σιγά σιγά τη βάση της. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια από τη WLG για να κυνηγήσει τους TP, ο Peppe έκανε επίδειξη δύναμης με την Akali του, πετυχαίνοντας ένα εξαίσιο Pentakill και κλείνοντας το πρώτο παιχνίδι για την ομάδα του με KDA 10/1/2.

Game 2

Ακολουθώντας την ίδια τακτική για το bot lane της, η TP προτίμησε να επιλέξει ξανά το Aphelios Nautilus για το bot της, ενώ στο jungle ο Nikolex κλείδωσε τον Udyr, το περιοβόητο μισητό champion του coach του, Βασίλη Βολτή. Η WLG σχημάτισε ένα πιο teamfighting composition, ενώ ο top laner της JaxPlank, επέλεξε τον χαρακτηριστικό του Jax.

Ακόμη μία γρήγορη αρχή για την Team Phantasma, με τον Nikolex να βρίσκει ξανά το first blood μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης έπειτα από ένα gank στο mid. Η Team Phantasma έχοντας τον αέρα της προηγούμενης αναμέτρησης, πίεζε σε όλο τον χάρτη, τόσο στο bot όσο και στο top lane. Μάλιστα, ένα άπλιστο engage από τον JaxPlank, θα χαρίσει στον Bako το πρώτο του kill στο παιχνίδι. Η TP έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο top side του χάρτη, επιθυμώντας να στερήσουν όλους τους πόρους από τα χέρια του αντίπαλου top laner. Dive μετά το dive και με διαρκή πίεση πάνω στον JaxPlank από τα φαντάσματα, η υπόλοιπη ομάδα της WLG βρήκε τον πρώτο της δράκο.

Ένα skirmish για τη διεκδίκηση του Rift Herald στο 8ο λεπτό έδωσε από ένα kill σε κάθε ομάδα, με την TP να μαζεύει το Herald και να στρέφεται για ακόμη μία φορά στο top για να καθαρίσουν τον top laner της WLG, αφήνοντάς τον εν τέλει με μόλις 43 minions στο 10ο λεπτο.

Ένα λεπτό ύστερα, μία ανάσα ζωής ήρθε για την WLG, η οποία βρίσκει μία μικρή νίκη σε ένα 3v3 fight στο bot lane. Επρόκειτο για ένα πιο αργό game από το προηγούμενό του, μιας και ο 1ος πύργος έπεσε στο 15ο λεπτό. Λίγα λεπτά μετά, ένα 5v5 fight ξεκινάει για τη διεκδίκηση του ocean drake. Με αμφότερες τις ομάδες αναίμακτες, η TP καταφέρνει εν τέλει να κερδίσει το priority και να πάρει τον δράκο, σημειώνοντας ακόμη ένα objective.

Απόπειρα για γρήγορο baron μόλις στο 20ο λεπτό του παιχνιδιού από την TP, που βρήκε το kill πάνω στον Brolia και θέλησε να διεκδικήσει το buff. Ωστόσο, εκεί βρέθηκε ο Vladi για να της χαλάσει τα σχέδια, ο οποίος ως Sylas είχε “κλέψει” την ulti του Kennen και κατάφερε ένα απίστευτο engage, δίνοντας 4 kill στην ομάδα του, η οποία μάζεψε και το Baron.

Με τα gold πλέον ισορροπημένα και χωρίς κάποιο objective να διακυβεύεται, η WLG βρίσκει το ACE σε ένα 4v5 teamfight στο mid lane, ενώ ο top laner της splitαρε στο top. Νικώντας κατά κράτος το teamfight και γυρνώντας υπέρ της την αναμέτρηση σε μόλις 5 λεπτά, η WLG συνέχισε το sieging μέχρι τέλους, κλέβοντας μία γρήγορη νίκη στο 23ο λεπτό και ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1.

Game 3

Για ακόμη μία φορά ο Nikolex βρίσκει γρήγορο first blood στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, αφού εντόπισε τον WRDN στο ποτάμι και 1-0 για την TP. Ο JaxPlank όμως αυτή τη φορά θα κάνει σωστό engage πάνω στον Bako και θα πάρει ένα solo kill στο top lane. Στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, ο WRDN δίνει το πρώτο δράκο στην ομάδα του ως απάντηση στο dive της TP πάνω στον Bako. Λίγα λεπτά μετά, βλέπουμε τον Peppe σε στενή θέση, με 3 παίκτες της WLG να τον κάνουν dive, με τον ίδιο όμως να κάνει ωραίο outplay και εν τέλει να δίνει και ένα kill στον Nikolex. Το παιχνίδι κυλάει αργά με την Team Phantasma να μαζεύει σταδιακά objectives από τον χάρτη, δίχως την ένταση και τη δράση των προηγούμενων αγώνων. Η WLG μειώνει λίγο τη διαφορά βρίσκοντας ένα ωραίο pick πάνω στους Sanity και Peppe, κερδίζοντας και το mid outer turret και τον δράκο.

Στο 20ο λεπτό, ύστερα από ένα άτσαλο fight και από τις δύο ομάδες, η WLG βρίσκει 3 kills και ξεκινάει το Baron. Τα spawn timers όμως δεν είναι μεγάλα ακόμη και πάνω στο spawn η TP πιάνει τον Lingarde και γυρνάει υπέρ της το fight, μαζεύοντας το baron buff για λογαριασμό της. Τρία λεπτά έπειτα, θα μαζέψει και το drake χωρίς πολύ κόπο, μιας και η WLG δεν θέλησε να το διεκδικήσει μέχρι τέλους.

Ο χρόνος κυλούσε χωρίς οι ομάδες να απειλούν η μία την άλλη, μέχρι που στο 28ο λεπτό γίνεται το engage από τη WLG και βλέπουμε ένα σκόρπιο fight το οποίο καταλήγει σε 5 kills ανάμεσα στις 2 ομάδες, όμως το reset ευνοεί την WLG η οποία φτάνει πρώτη στο dragon pit και παίρνει το soul point. Σε σωστό macro play, η TP απαντάει σκοτώνοντας πολύ γρήγορα το Baron, όμως η WLG την πιάνει στο κυνήγι και παρά το ότι η ίδια έχασε το buff, μαζεύει 3 kills και σπάει το top inhibitor και ένα nexus turret.

Ροντέο η αναμέτρηση, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, φτάνει στο 34ο λεπτό, όπου η TP θα ψάξει το engage, όμως πλέον η WLG την έχει κάνει outscale και το teamfight γυρνάει εύκολα υπέρ της. Με ένα τελικό push θα λήξει το παιχνίδι και θα βρεθεί μπροστά στο σκορ με 2-1 στη σειρά και match point για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Game 4

Σταθερός στη παράδοση ο Nikolex συμβάλλει στο first blood για την TP μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα έπειτα από ένα gank στο bot. Το τέμπο του αγώνα ανήκει ολοκληρωτικά στην Team Phantasma η οποία βρίσκει άνετα τον 1ο δράκο και το Herald. Η αναμέτρηση κυλάει με αργό ρυθμό με διάφορα skirmishes να γίνονται κατά μήκος του χάρτη, με νικητές τα φαντάσματα τα οποία άνοιγαν τη διαφορά τους. Ανενόχλητα θα κατακτήσουν και τον 2ο και τον 3ο δράκο, ώντας ένα βήμα πριν το Hextech soul. Η WLG ψάχνει να απαντήσει από μεριάς της με fights ψάχνοντας τα kills πάνω στα carries της. Στο 26ο λεπτό, η TP θυσιάζοντας τον Sanity θα βρεί δύο kills και θα μαζέψει το baron buff, ενώ 2 λεπτά αργότερα θα διεκδικήσει εύκολα το Hextech soul, μαζεύοντας μερικά kills και 2 πύργους, διευρύνοντας τη διαφορά στις 7 χιλιάδες gold.

Την ανατροπή ήθελε να φέρει η WLG η οποία βρήκε ένα καλό engage στο 31ο λεπτό, γυρνώντας υπέρ της ένα fight και φτάνοντας ως το inhibitor της TP. Με μόλις ένα στραβοπάτημα της Phantasma, φάνηκε να καταρρέει η προσπάθεια όλου του αγώνα. Ωστόσο, η TP θα τρέξει στο baron και θα απαντήσει άμεσα, παίρνοντας το baron και τη ζωή του JaxPlank.

Στο τελευταίο και σημαντικότερο fight για τη διεκδίκηση του Elder Dragon, ο Bako πιάνει ένα απίστευτο stun πάνω σε 4 άτομα με τον Peppe να μαζεύει το quadra kill και την TP να κερδίζει κατά κράτος τη WLG. Τα φαντάσματα έτρεξαν στην αντίπαλη βάση, την κατέστρεψαν και έβαλαν φωτιά στον ανταγωνισμό ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2 και κορυφόνοντας την αγωνία στο ΟΑΚΑ για το 5ο και τελευταίο παιχνίδι του μεγάλου τελικού.

Game 5

Η αρχή του παιχνιδιού βρίσκει τους junglers σε στρατηγικά παιχνίδια, κάνοντας invade ο ένας στον άλλο. Σε ένα τέτοιο invade του WRDN στο Gromp της TP, o Bako τον εντοπίζει και μαζεύει το first blood, ενώ λίγες στιγμές αργότερα, θα πολεμήσουν τον JaxPlank μαζί με τον Nikolex για το 2-0. Η απάντηση της WLG έρχεται μαζεύοντας τον πρώτο δράκο. Ξανά στο top lane, ένα gank από τον WRDN καταλήγει να κοστίζει στη WLG, αφού εκεί βρίσκεται ο Nikolex για το counter gank, μαζεύοντας 2 kills και το Herald, ενώ παράλληλα στο bot οι TP βρίσκουν kill στον Lingarde.

O χρόνος κυλάει με τη WLG να μαζεύει τον 2ο δράκο, ενώ ένα αποτυχημένο dive από τη TP, οδηγεί στον WRDN να μαζέψει ένα triple kill με τον Viego. Ο 3ος δράκος θα έρθει εύκολα για τη WLG με μία πολύ ωραία Ryze ulti από τον Vladi να μη δίνει περιθόριο στη TP να το πολεμήσει.

Στο 19ο λεπτό η πίεση από τη WLG στον πρώτο πύργο θα αποδειχτεί μοιραία, καθώς τα πολύ ωραία feathers από τον Vaynedeta και παρά το ότι τον σκότωσαν, η TP μάζεψε 4 kills. Στο 21ο λεπτό, ένα κακό teleport από τον Bako θα δώσει την ευκαιρία στη WLG να ξεκινήσει το Baron, όμως ένα fight που έμοιαζε χαμένο για τη TP σώζεται από ένα απίστευτο quadra kill του Vaynedeta έπειτα από τη συνεργασία του με τους Nikolex και Peppe. Στις 5 χιλιάδες gold η διαφορά και το siege με το baron buff ξεκινάει στο mid lane για τη Phantasma, σπάζωντας το inhibitor.

Με τον JaxPlank στο split push στο 30ο λεπτό, όλη η ομάδα των φαντασμάτων κατευθύνεται στο bot lane και σε ένα καθοριστικό fight πετυχαίνουν το ace, θυσιάζοντας μόνο τον Peppe και μαζεύουν το Baron buff. Στο τελευταίο fight της αναμέτρησης για τη διεκδίκηση του drake, τα φαντάσματα πετυχαίνουν το απόλυτο ace χωρίς να αφήσουν περιθώρια στη WLG και στέφονται πρωταθλητές.

Αυτός ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί Μπισκότα (Cookies)

Τα Cookies είναι αρχεία τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και μας βοηθάνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις.Τα Cookies μας είναι απόλυτα ασφαλή.

Καθώς και Cookies προερχόμενα απο τρίτες σελίδες, όπως Google Analytics, Facebook και Twitter, για ανάλυση των προτιμήσεων σας στο περιεχομένο της Ιστοσελίδας μας και για τα Comments σας, για να σας παρέχουμε περισσότερο και καλύτερο υλικο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

x